RREGULLORE E KATEGORIVE NE KENGA MAGJIKE
 
 
 
Kategoria “Te Kualifikuarit”
 1. Ne kategorine “Te Kualifikuarit” bejne pjese artistet qe kane kenduar ne netet finale dhe gjysemfinale te Festivalit Kenga Magjike nga Edicioni 1999 deri 2015.
 2. Ne kategorine “Te Kualifikuarit” bejne pjese vetem fituesit e vendeve te para te: “Top Fest”, “X Factor” dhe “The Voice”.
 3. Ne kategorine “Te Kualifikuarit” bejne pjese vetem fituesit e 3 çmimeve te para te Fest RTSH.
 4. Ne kategorine “Te Kualifikuarit” bejne pjese kengetaret te cilet kane mbi 3 milion klikime ne kenget e tyre ne YOUTUBE.
 5. Ne kategorine “Te Kualifikuarit” bejne pjese 3 artistet te cilet Juria e Vitit 2016 i kualifikoi direkt ne kete kategori.
 6. Nese 7 artistet e rinj te Edicionit 2016, te cilet fituan te drejten per te votuar perkrah “Te kualifikuarve” do te konkurrojne serish kete vit dhe do ta fitojne perseri te njejtin status, kalojne automatikisht ne kategorine “Te Kualifikuarit” per Edicionin 2018 dhe pergjithmone.
 7. Produksioni i Festivalit Kenga Magjike, do te zgjedhe kenget e kategorise “Te Kualifikuarit” te cilat do te kalojne ne Fazen e Pare te Edicionit 2017 (Tetor – Dhjetor 2017) si edhe ne Netet Finale ne Palltin e Koncerteve. Kengetaret e kesaj kategorie, ne fund, votojne kenget qe do te shkojne ne Naten Finale.
 8. Produksioni i Festivalit Kenga Magjike, ka te drejten fakultative te zgjedhe nje nga kenget e Edicionit 2017 per ta kaluar ne Naten Finale duke e futur emrin ne nje zarf ne perfundim te Nates 2.
 
Kategoria “New Artist”
 1. Ne kategorine “New Artist”, bejne pjese te gjithe artistet te cilet nuk plotesojne kushtet e pjesemarrjes ne Kategorine “Te Kualifikuarit”, por qe kane deshire te marrin pjese ne Kenga Magjike 2017.
 2. Kategoria “New Artist”, pas perzgjedhjes nga Stafi i Kenga Magjike 2017, paraqesin kenget perpara jurise ne Fazen e pare e cila zhvillohet brenda programit “E Diela Shqiptare”.
 3. Ne rast kualifilimi per me tej, Juria e kesaj kategorie, do te shpalle artistet te cilet do te kalojne ne mbremjet GjysemFinale.
 4. Ne Naten GjysemFinale 1 dhe Naten GjysemFinale 2 artistet e Kategorise “New Artist” do te vleresohen perseri nga Juria, e njejta e fazes se pare. Kjo Juri vendos se cilat nga kenget, kalojne ne statusin “Te Kualifikuarit” vetem per kete vit.
 5. Duke fituar kete status, artistet e rinj kane te drejte te votojne dhe te votohen per ne Naten Finale.
 6. Ne rast se nje artist i kategorise “New Artist”, e fiton 2 here statusin ne kategorine “Te Kualifikuarit” per te votuar, atehere ai automatikisht fiton pergjithmone statusin e kategorise “Te Kualifikuarit”.
 7. Pavaresisht votimeve te vete artisteve, Juria e Kategorise “New Artist”, ka te drejte te kaloje ne Naten Finale, vetem nje nga artistet e Kategorise “New Artist”. Emri i saj/i tij/i tyre/ vendoset ne nje zarf ne fund te Nates GjysemFinale 2 dhe deklarohet vetem ne Naten Finale.
 8. Juria e Kategorise “New Artist”, ka te drejte t’u jape artisteve te rinj, statusin e perhershem e kalimit ne Kategorine “Te Kualifikuarit” edhe ne rastin kur nuk votohet nga koleget artiste. Kjo nese ndodh, do te deklarohet ne Naten Finale.
 9. Pas Festivalit “Kenga Magjike” duke pare votimet e artisteve dhe duke analizuar performancat ne skene, Produksioni i Fastivalit ka te drejte fakultative çdo vit te jape statusin per ne Kategorine “Te Kualifikuarit”, vetem per nje nga artistet e kategorise “New Artist”. Per vitin 2016 kete status e ka fituar artistja Festina Mejzini.
 

Artistet Finaliste
1. Ne naten Finale do te interperetohen 20 kenge, te votuar nga vete artistet, sipas rregullores.
2. Nese artistet votues do te kalojne ne Naten Finale edhe emrin e Artistit te zgjedhur nga Produksioni, si edhe artistin e zgjedhur nga Juria e Kategorise “New Artist”, atehere respektohen 20 Kenget Finaliste te votuara nga artistet. Ne rast te kundert do te jene 18 ose 19 te votuara prej tyre, ne varesi se cilin nga 2 artistet nuk kane votuar per ne Naten Finale.

 
 
 
 
Extra
  Rregullat e kategorive!
  Mbeshtesin festivalin
     
 
  Rregullat e pjesemarrjes!
  Galeria
     
 
Sondazh
Cfare do t'ju pelqente te gjenit ne faqen ne internet te "Kenga Magjike"?
 
Me shume foto
Me shume video
Pak Gossip
Eventet e Kengetareve
 
 
 
 
Copyright © 2013 - Kenga Magjike. All Rights Reserved.  
Created by IMPULS